Zorgverzekeraar De Friesland verandert de zorgverzekering! – Huisartspraktijk Burdaard – Burdaard

Welkom op de website van Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk Burdaard

Heeft u vragen over de coronavaccinatie? Bel dan het landelijke informatienummer 0800-1351 of kijk op de website www.coronavaccinatie.nl

Beltijden
8.00-9.30 uur: Maken van afspraken voor consult, visite of terugbelafspraak
14.00-15.00 uur: Telefonisch spreekuur voor opvragen van uitslagen.

Huisartspraktijk Burdaard
Jislumerdyk 12 9111 HC Burdaard

Terug naar overzicht

Zorgverzekeraar De Friesland verandert de zorgverzekering!

Per 1 januari 2020 verandert een aantal belangrijke vergoedingen in de zorgverzekering van De Friesland. Mogelijk heeft dit voor u gevolgen, daarom willen wij u graag van de wijzigingen in de geneesmiddelenvergoeding op de hoogte brengen.
1. Dit kan betekenen dat u een geneesmiddel van een andere fabrikant geleverd krijgt. 2. Duurdere (Merk) medicatie wordt niet meer vergoed, als er een goedkoper medicijn is. U mag deze wel zelf betalen, maar u krijgt uw geld niet terug van De Friesland. 3. Medische noodzaken moeten opnieuw beoordeeld worden volgens de nieuwe (strengere) eisen. Dit geldt ook voor recepten van uw specialist/arts voor een duurder (merk) middel.

Voorbeelden van merkgeneesmiddelen waarover dit gaat zijn: Aerius®, Ascal® Avodart®,  (Co-) Aprovel®, Concerta®, Crestor®, Efexor®, Lipitor®, Lyrica®, Nexium®, Nortrilen®, Persantin®, Selokeen®, Seroquel®, Tegretol®

Mocht u naar aanleiding van bovenstaande berichtgeving vragen hebben, dan verwijzen wij u graag naar De Friesland (tel. 058 – 291 31 31, bereikbaar op werkdagen van 8.00-18.00 uur).

Publicatiedatum: 07-07-2021